Emülatörler, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda Android uyumlu uygulamaları kullanmanızı sağlar. Bu sayede Android cihazınız olmasa bile Android işletim sistemini kullanabilirsiniz. Neyse ki piyasada bu tür birçok araç var ve çevrimiçi olarak kolayca kullanabileceğimiz bir Android Emülatörü bulabiliyoruz.
Biz de bu yazımızda sizler için en kullanışlı Android Emülatörlerini derledik. İyi okumalar…
LDPlayer
Tamamen ücretsiz olması ve aynı zamanda var olan alternatifler arasında en iyisi olduğu için LDPlayer listemizde yerini alıyor. Piyasada nispeten yeni de olsa, LDPlayer mobil ve Windows PC oyunları arasındaki bariyeri aşma konusunda harika bir iş çıkarıyor. LDPlayer Android emülatör ile bilgisayarınızda, Android’deki oyunların keyfini çıkartabilirsiniz. Ayrıca bunu yaparken telefonunuzun bataryasını değil, bilgisayarınızı kullandığınız için yüksek FPS’in tadını çıkartmanızın yanısıra batarya ömrünüzü de korumuş olursunuz. Bununla birlikte dokunmatik ekran yerine klavye ve fare kullanarak daha iyi bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.
LDPlayeri’i buradan indirebilirsiniz.
Droid4X
Droid 4X, Windows bilgisayarınızda Android’i simüle etmek için en iyi seçeneklerden biridir. Eklentiler, uygulamanın işlevselliğini geliştirmek için kullanabileceğiniz bu programdaki en ilginç şeyler arasındadır. Diğer bir harika özellik ise Android telefonunuza yükleyebileceğiniz uygulamadır. Bu sayede bilgisayarınızdaki oyunları kontrol edebilirsiniz. Bütün bunların hepsine ücretsiz sahip olabilirsiniz.
Droid4X’i buradan indirebilirsiniz.
BlueStacks
Listemizdeki en ünlü Android emülatörüdür ve aynı zamanda en yaygın kullanılanıdır. Tamamen ücretsizdir. Windows XP veya sonraki bir sürümünde çalıştırdığınız sürece bilgisayarınızdan Play Store’deki uygulamaların %97’sini kullanabilirsiniz. Sisteminize herhangi bir zarar vermeden tam Android deneyimini Windows üzerinden yaşamanız için önerdiğimiz tek Android emülatörüdür. Kolay arayüzü sayesinde gelişmiş bir kullanıcı olmasanız bile zorlanmadan kullanabilirsiniz. Ayrıca aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırmak isterseniz de BlueStacks’in size bu olanağı sunduğunu belirtelim.
BlueStacks’i buradan indirebilirsiniz.
Genymotion
Sıradaki tavsiye, bizden program geliştiricilere gelsin. 🙂 Bilgisayarınızda Android uygulamalar geliştirmeyi düşünüyorsanız kesinlikle ihtiyacınız olan emülatör budur. Bu sayede herhangi bir Android cihaza ihtiyacınız olmadan, çeşitli uygulamalar geliştirebilirsiniz. Ayrıca Android’in çeşitli sürümlerini kurabilir ve uygulamalarınızda ona göre değişiklikler yapabilirsiniz. İsteğinize göre cihazlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Genymotion, geliştiriciler için harika bir emülatör olsa da normal kullanıcılar için o kadar da harika değildir. Bu sebeple uygulama geliştiricileri hariç bu Android emülatörü kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.
Genymotion’ı buradan indirebilirsiniz.
MEmu Play
Yalnızca tek bir amaç için oluşturulmuş mükemmel bir Android emülatörüdür: Oyun! Bu amaç uğruna hem AMD hem de Intel yonga setlerini destekleyen bu araç, her bilgisayarda sorunsuz çalışmaktadır. Hemen hemen her uygulamayı ve oyunu oynayabilir, ve çalıştırabilirsiniz.
MEmu Play Android emülatörün en önemli özellikleri şunlardır:
- Dosyaları Android ve Windows PC arasında paylaşma
- GPS konum simülasyonu
- Hızlı APK kurulumu
- İyi tasarlanmış bir kullanıcı masaüstü ile harika deneyim
MEmu’yu buradan indirebilirsiniz.
Nox Player
Oyun deneyimini tamamlamak adına Windows bilgisayarın klavyesi ve faresi ile birlikte gamepad desteği sunar. Genel izlenimi tatmin edicidir. Ayrıca Nox hakkında başka bir güzel şey ise Nox Player Android emülatörünün herhangi bir ek yazılımla gelmemesidir.
Nox Player’i buradan indirebilirsiniz.
Bilgisayarınızda kullanmak için bir emülatöre ihtiyaç duysanız tercihiniz hangisinden yana olurdu? Mevcutta kullandığınız emülatör varsa deneyimlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.